Keramik

Da jeg den anden dag sad og genlæste indlæg og kommentarer her på bloggen i et forsøg på at finde motivationen til at begynde at skrive igen, faldt jeg over en kommentar fra Lene, hvori hun spørger, om jeg vil skrive om det keramikkursus, jeg meldte mig til på aftenskole for et år siden. Det fik jeg aldrig gjort – så nu må det være. Lad mig slå fast med det samme: Jeg siger ikke mit gode job med pensionsopsparing op for at hellige mig livet som kunsthåndværker…. Det var jo dog heller ikke meningen, men jeg blev endnu engang bekræftet i, at jeg har et lidt mærkeligt forhold til kreativitet. Jeg ville enormt gerne være kreativ og kunne flette kurve, lave keramik, sy store kjoler og hvad har vi – jeg vil bare helst kunne det med det samme…. Sådan er verden jo altså bare ikke skruet sammen, med det meste skal man jo øve sig rigtig længe inden man bliver dygtig og så er det min tålmodighed slipper op. Heldigvis kan jeg så strikke, for jeg synes nemlig, det er sådan med strik, at det faktisk godt kan komme til at se pænt ud, selvom man måske ikke har øvet sig så længe (eller også er det en illusion, fordi jeg jo netop har kunnet strikke, siden jeg var barn og derfor har øvet mig i mange år – selvom jeg også har haft meget lange pauser, hvor jeg overhovedet ikke har strikket)

Men altså – keramiker bliver jeg aldrig – det er bare for svært. Heldigvis har min søster åbenbart været mere vedholdenhed end mig, så i julegave fik jeg en strikkeskål, hun havde lavet på sit keramikhold, så behøver jeg heldigvis ikke lave en selv.

Jeg var i starten noget frustreret over “undervisningen”, fordi der faktisk ikke var nogen undervisning! Måske er det en erhvervsskade, at man altid har en mening om, hvordan andre undervisere skulle gribe opgaven an og jeg er godt klar over, at man måske i princippet ikke kan undervise som sådan i en kreativ proces, men jeg havde helt ærligt forventet en eller anden form for instruktion eller stilladsering, så man kunne prøve forskellige teknikker af. Men nej, det var learning-by-doing… Jeg fandt det i hvert fald rigtig svært bare at sidde med en klump ler foran mig og forsøge at finde ud af hvad det skulle blive til…

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Kreativ?. Bogmærk permalinket.

2 svar til Keramik

  1. Lene siger:

    jeg ville også have forventet noget introduktion eller en udfordring. Er du kommet i gang nu med lertøjet?

  2. Ellen siger:

    Det kan man da heller ikke tillade sig at tage (ret mange) penge for! Du har jo i princippet bare, evt. sammen med nogle andre, lånt et lokale og en ovn. Selvfølgelig kan der undervises i principper og teknikker.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s